Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrips IJsland

IJsland

IJsland is het op één na grootste eiland van Europa en erg dunbevolkt. Het landschap kenmerkt zich door watervallen, geisers, vulkanen en gletsjers. Maar hoofdstad Reykjavik heeft ook een bruisend nachtleven met vele uitgaansmogelijkheden die tot vroeg in de ochtend geopend zijn en vele culturele evenementen om te bezoeken. De verschillende bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, dus het relatief dure openbaar vervoer kan overgeslagen worden. Reykjavik is een van de veiligste en schoonste steden ter wereld en is zeer geschikt voor een korte stedentrip! 

Lees meer over IJsland

Stedentrip aanbiedingen voor Reykjavik

Stedentrip Reykjavik

Reykjavik

De letterlijke vertaling van Reykjavík is 'rokende baai'. Je vindt in deze stad veel drukbezochte pubs en danscafés.

Reis naar Reykjavik v.a. € 285,-

Citytrip IJsland feiten

Taal : IJslands
Munteenheid : kroon
Hoofdstad : Reykjavik
Tijdsverschil : 1 tot 2 uur vroeger
Lees meer over IJsland

Stedenreis IJsland

Attracties die zeker onderdeel behoren te zijn van je citytrip zijn: het nationale park Snaefellsjökull met de besneeuwde vulkaan, de welbekende Geysir geiser in de Haukadalur vallei, de vijftien Westman eilanden en de thermale baden in de Blue Lagoon. De Gullfoss waterval, het Nationale Park Thingvellir en de geisers worden tezamen ook wel de Gouden Driehoek genoemd. Tussen september en april kun je het natuurfenomeen ‘noorderlicht’ aanschouwen. Het typische IJslandse eten wordt vaak als gek beschouwd. Er wordt veel met lams- en schapenvlees, vis en aardappelen gekookt. Verse groente en fruit zijn op het eiland schaarser. Typische IJslandse gerechten zijn bijvoorbeeld gefermenteerde haai en IJslands roggebrood. Het spotten van walvissen tijdens een walvissafari is erg populair in het land. Je treft er een mild klimaat met koele zomers en milde winters. Het weer is er erg veranderlijk dus bekijk de weersvoorspellingen vlak voor vertrek!

De vliegtijd van Amsterdam naar Reykjavik bedraagt zo’n drie uur. Er gaan directe vluchten vanaf Schiphol, maar wanneer je zo voordelig mogelijk uit wilt zijn is het een tip om ook de vluchten en last minutes vanaf Brussel of Düsseldorf in de gaten te houden. Bekijk ook goed de aanbiedingen van de hotels, de prijzen fluctueren per seizoen. 

Gratis Citytrip Alert

3702
shares