Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrip Boedapest

Op zoek naar een voordelige stedentrip Boedapest aanbieding? De kosten kunnen nogal uiteenlopen, maar hier kan je efficiënt voordelige aanbiedingen voor een stedentrip Boedapest inclusief vlucht en hotel vergelijken met losse vlucht + hotel Boedapest aanbiedingen. Heb je nog even de tijd voordat je op reis wil? Schrijf je dan ook in voor de Boedapest Citytrip-Alert om op de hoogte te worden gehouden van de nieuwste acties en aanbiedingen!

Vergelijk alle citytrip Boedapest aanbiedingen!

Foto Boedapest
Citytrip Boedapest
Met Bebsy Vanaf €85,-
Bekijk >

Zelf je stedenreis naar Boedapest regelen?

Lees meer over Boedapest

Vakantie in Boedapest

Hoeveel dagen naar Boedapest? Kies je voor een 3 , 4 of 5 daagse Boedapest stedentrip?

Hoe lang moet je nemen voor een citytrip Boedapest? De hoofdstad van Hongarije vervult niet alleen een belangrijke nationale rol, ook wordt de stad gezien als de toekomstige culturele parel in Centraal Europa. Zowel voor korte citytrips als lange stedenreizen heeft Boedapest bijzonder veel te bieden. Hieronder tref je een aantal van de must-sees & do's aan voor kortere en langere reizen naar Boedapest.

- Het Parlementsgebouw van Hongarije: Je hebt dit absolute sprookjes gebouw vast en zeker gezien toen je aan het kijken was naar een stedenreis Boedapest. Het is echter nog veel indrukwekkender 

- De Boeda Burcht: Met een wel  300 meter lange imposante façade, verdedigingsmuur met wachttorens en natuurlijk de nodige gietijzeren kanonnen is de Boeda Burcht een echte must-see voor elke bezoeker tijdens hun trip. Tegenwoordig is er ook een prachtig museum in de burcht gevestigd met een zeer uitgebreide kunstcollectie van grote meesters.Vele historische en prachtige architectuur kenmerken het stadsbeeld van Boedapest met als één van de belangrijke parels de Boeda Burcht. Het oude koningspaleis is gelegen op de Burchtheuvel van het oude stadshart van Boeda.

- Het monument van de Schoenen aan de Donau Promenade: langs de Donau heeft zich, zoals op zoveel plekken in Oost-Europa, tijdens de tweede wereld oorlog een werkelijk tragedie plaats gevonden. Het monument werd in 2005 onthuld ter nagedachtenis aan de vele onschuldige Joden die op deze plek geëxecuteerd zijn. De weinig opvallende standbeelden laten in hun afwezigheid een ijzingwekkende indruk achter die men niet snel meer kan vergeten.

- Het is mogelijk vaartochten te maken over de Donau, waarbij je een prachtig positie in kan nemen om de stad in volle glorie te aanschouwen. Reistip Budapest: er zijn zowel commerciële alsmede publieke openbaar vervoersopties te nemen voor een tocht over de Donau. Het openbaar vervoer op water kost nog geen 5 euro in tegenstelling tot de veel duurdere private vaartochten. De BKV boot is beschikbaar tussen eind april en begin september.

- Naar Boedapest in december? Reserveer dan zeker ook een dag om cadeautjes te shoppen voor kerst! Boedapest is overigens met de feestdagen ook erg aantrekkelijk en romantisch voor een verblijf.

Citytrip Boedapest combineren met het Sziget Festival?

Het wereldberoemde Sziget-festival vindt elk jaar plaats op het Obuda eiland midden in Boedapest met een jaarlijks bezoek van wel 370.000 mensen, waarvan een kleine 20.00 Nederlanders. Omdat het festival centraal in de stad aan de gang is kan het uitstekend gecombineerd worden met een aantal extra dagen Budapest in en rondom deze prachtige stad.
Gedurende Augustus, wanneer het festival plaatsvindt, is het dus wel megadruk in de stad. Houdt hier dus rekening mee als je rond deze tijd naar Budapest wilt afreizen!

Stedenreis Boedapest, hoe kom ik er?
De vluchtduur vanaf Schiphol naar Boedapest bedraagt maar anderhalf uur, dit maakt Boedapest uitermate geschikt als bestemming voor een korte stedentrip. Vliegtickets naar Boedapest zijn over het algemeen genomen niet duur, toch loont het altijd om even de aanbiedingen in de gaten te houden!
Reistip Boedapest: Vanaf de luchthavens Eindhoven en Brussel wordt tevens gevlogen door de budget airlines WizzAir en Ryanair, daardoor start een citytrip Boedapest met het vliegtuig veelal in Eindhoven. 
Via VliegenNaar zie je in twee seconden het volledige overzicht van de goedkoopste losse vluchten naar de hoofdstad van Hongarije,  vanaf de verschillende vertrekluchthavens. Zo ontdek je in no-time wat de beste keuze is voor jouw reis naar Boedapest! 

Stedentrip Boedapest appartement of hotel?
Wil je wat langer blijven of ga je naar Boedapest et kinderen? Dan is een verblijf in een appartement in Boedapest een comfortabele en voordelige optie, want je kan dan bijvoorbeeld ook eens zelf koken als dat zo uit komt. Tip: lowcost stedentrips Boedapest met appartement en goedkope vluchten tref je o.a. bij Bebsy (zie hierboven bij de aanbieders in de vergelijker). Kijk daarnaast voor een voordelige stedentrip Boedapest bij D-reizen als je met kinderen reist: op deze site kan je namelijk filteren op een verblijf in ruime familiekamers.  

5 Tips voor stedentrips naar Boedapest

  • Vertrek op zondag t/m woensdag voor een grotere kans op een goedkope stedentrip naar Boedapest
  • Vergelijk prijzen voor stedenreizen Boedapest altijd bij minimaal drie van bovenstaande reisorganisaties om gevoel voor wat een goede prijs is te ontwikkelen.
  • Echt voordelig een weekje of weekendje weg Boedapest boeken? Wees dan flexibel en zoek door tot je de data hebt gevonden waarop je voor die bodemprijs in het vliegtuig stapt.
  • Ga samen op reis: goedkope citytrips naar Boedapest zijn helaas nooit o.b.v. eenpersoonskamers.
  • Last minute stedentrip Boedapest? Wacht niet te lang, de beste Boedapest stedentrip deals boek je minimaal 4 a 5 weken voor vertrek blijkt uit de statistieken!
citytrip Boedapest

Gratis Citytrip Alert

Overzicht bijkomende kosten van reisorganisaties
Aanbieder
Reserveringskosten
Bebsy
€ 0,00 - € 19,50
Prijsvrij
€ 12,50
De Vakantiediscounter
€ 12,50
TUI.nl
€ 40,00
Stedentrips.nl
€ 20,00
NShispeed
€ 0,00
VliegenNaar
€ 0,00
Weekendje Weg
€ 4,95 - € 19,80
WaarschijntdeZonWel
€ 0,00

Andere, niet te vermijden, bijkomende kosten zijn 2,50 voor het calamiteitenfonds bij ANVR reisbureaus. In veel gevallen is ook de toeristenbelasting exclusief en betaal je die in je hotel in Boedapest. De reizen met vlucht en hotel Boedapest die Goedkoopstestedentrip.nl vergelijkt zijn wel altijd inclusief luchthavenbelasting. Goedkoopstestedentrip.nl verkoopt zelf geen Boedapest citytrips. Wij verwijzen je graag naar de websites van de bovengenoemde reisorganisaties voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure en individuele reserveringsvoorwaarden.

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 20-01-2023

3702
shares