Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrips Griekenland

Griekenland

Zowel natuur- als cultuurliefhebbers zijn met een stedentrip in Griekenland helemaal op hun plaats. Het land biedt een hoop bezienswaardigheden, zoals de Byzantijnse monumenten, de Samariakloof (het langste ravijn van Europa) of de opgravingsplaatsen uit het Minoïsche tijdperk. In Athene tref je de Acropolis, dit is het bekendste monument uit de Klassieke Oudheid dat is gesitueerd op een steile rots. Ook de 5e-eeuwse tempel de Parthenon is een bekende attractie in Athene. Uitgaan tijdens je citytrip in de Griekse hoofdstad biedt veel mogelijkheden, je treft er namelijk vele clubs en cafés. 

Lees meer over Griekenland

Stedentrip aanbiedingen voor Athene

Stedentrip Athene

Athene

Athene is Europa's oudste stad en dus de perfecte bestemming voor geschiedenis- liefhebbers. 

Reis naar Athene v.a. € 139,-

Citytrip Griekenland feiten

Taal : Grieks
Munteenheid : Euro
Hoofdstad : Athene
Tijdsverschil : 1 uur later
Lees meer over Griekenland

Stedenreis Griekenland

Het klimaat in Griekenland is mediterraan en kenmerkt zich door milde winters en droge, warme zomers. Het is zelfs mogelijk om in sommige delen van het land te wintersporten. De Griekse keuken typeert zich door gerechten met veelal vlees, kip, gehakt en groenten. Welbekende begrippen zijn bijvoorbeeld moussaka en tzatziki. Na het avondeten kan baklava gegeten worden of een bak griekse yoghurt met noten en honing. Een drankje die veel voor het eten wordt genuttigd is ouzo, dit is sterke drank met een anijssmaak. Grieken zijn erg nieuwsgierig en gastvrij en hechten veel waarde aan het geloof. Velen van hen zijn zelfs ook bijgelovig, zo hangen ze op 1 mei kransen buiten om het boze oog te verdrijven of dragen ze een kettinkje met daaraan een kraal in de vorm van zo’n oog. Wanneer je een uitstap maakt naar de niet-toeristische dorpjes zal het je nog weleens overkomen dat de kelner je bestelling niet op komt nemen wanneer je alleen aan een tafel zit. In Griekenland is het erg ongebruikelijk dat iemand alleen zijn maaltijd nuttigt. 

Tip: er zijn vele last minute aanbiedingen te vinden voor zowel stedenreizen als losse vliegtickets of hotels, op deze manier kun je zeer voordelig uit zijn! 

Gratis Citytrip Alert

3702
shares