Goedkoopstestedentrip.nl

Wat zijn de mooiste, onbekende steden in Nederland, Duitsland en België?

De leukste onbekende steden van Nederland, Duitsland en België op een rijtje gezet!

Gepubliceerd op 5 oktober 2020
Wat zijn de mooiste, onbekende steden in Nederland, Duitsland en België?
Onbekende plekjes, fijne restaurants, Instagram waardige hotspots, de leukste straatjes en interessante musea: je vindt ze gewoon in ons eigen mooie land, én net over de grens!

Ben jij benieuwd waar jij naartoe moet voor een indrukwekkende bestemming niet al te ver van huis? Wij hebben de mooiste, onbekende steden in Nederland, Duitsland en België voor je op een rijtje gezet!

Voor een onvergetelijke stedentrip hoef je echt niet ver te reizen!


De leukste, onbekende steden in Nederland

Haarlem
Wanneer je het hebt over de mooiste steden van Nederland, dan staat Haarlem ongetwijfeld in je lijstje. Deze prachtige stad in het westen van het land biedt in een redelijk compact centrum alles wat jij nodig hebt voor een perfect nachtje of weekendje weg. Rijke nog altijd zichtbare historie, beroemde musea als het Teylers en het Frans Hals Museum , pittoreske straatjes, bijzondere winkels en, als klap op de vuurpijl: een brouwerij in een kerk. Deze tot moderne stadsbrouwerij omgetoverde Jopenkerk is een aanrader voor de echte bierliefhebber. Wat jouw leuke stedentrip in Haarlem net dat beetje extra geeft? De kust is om de hoek!

Maastricht
In het zuiden van het altijd gezellige en bourgondische Limburg vormt Maastricht een echte toeristische trekpleister. En dat is natuurlijk niet voor niets! Hier komt oud en nieuw samen, in het bruisende centrum vol schitterende monumenten, gezellige pleinen en ontzettend sfeervolle straten. Voor een smaakvol diner in een leuk restaurant of een fijn wijntje op een mooi terras hoef je hier nooit ver te zoeken. Duik ondergronds de grotten in voor een onvergetelijke ervaring en ontdek het up-and-coming stadsdeel Wyck, waar je je geen moment zult vervelen. Nog een aanrader: waar ze in Haarlem een kerk hebben omgetoverd tot brouwerij hebben ze in Maastricht een boekhandel gevestigd in de schitterende Dominicanenkerk. Het resultaat? Een indrukwekkende plek om heerlijk tussen de boeken te snuffelen!

Dordrecht
Dordrecht is zo’n stad waar je niet direct aan denkt bij het plannen van jouw volgende stedentrip. Maar wanneer je er naartoe gaat merk je dat dit eigenlijk heel zonde is. Want wat een mooie stad is deze Zuid-Hollandse parel, die niet voor niets al eens door Engels dagblad The Times werd uitgeroepen tot ‘verborgen juweel’. Het is een van de oudste steden in Nederland, en dat is goed zichtbaar dankzij de vele monumenten en de fantastische haven. Het mooie aan Dordrecht is dat natuurliefhebbers hier ook hun hart ophalen: stap op de fiets en zet koers richting het prachtige en waterrijke Nationaal Park De Biesbosch, dat tijdens je stedentrip jouw achtertuin is! 

De mooiste, onbekende steden van Duitsland

Keulen
Trek jij voor het echte vakantiegevoel liever de grens over? Denk dan eens aan een tripje naar Keulen! Hier vind je de perfecte combinatie van oud en nieuw. Van de historische Dom en ‘liefdesbrug’ de Hohenzollernbrücke over de Rijn tot hippe restaurants, streetart en modewalhalla het Belgische Viertel: in deze Duitse stad val je van de ene verbazing in de volgende! Geniet ook zeker van de vele leuke eettentjes en cafés die je in Keulen vindt.

Heidelberg
De publiekstrekker in het Duitse Heidelberg is ongetwijfeld Schloss Heidelberg, een imposante kasteelruïne die, ondanks dat het hier om een ruïne gaat, nog altijd fier boven de stad uitsteekt. Maar Heidelberg heeft meer te bieden dan alleen het kasteel. Zo is het in de Altstadt genieten van gezellige historische pleinen met al even oude, prachtige gebouwen. Neem af en toe een afslag om door de pittoreske zijstraatjes te wandelen en waan je terug in de tijd. Wat je ook even moet doen? De ‘Alte Brücke’ oversteken natuurlijk! Met z’n torens en poort een schitterend stukje stad.

Hamburg
Berlijn staat doorgaans bekend als de stad met het ruige randje, bruisend en vol kunst en cultuur. Maar ook Hamburg is een prima bestemming wanneer je van dit soort steden houdt. De bruisende Reeperbahn met z’n beroemde verleden, is natuurlijk een levendig stukje stad, maar er valt meer te beleven. Laat je verrassen door de vele leuke cafés en restaurants in het Schanzenviertel, bezoek de indrukwekkende havens en struin rond door de Speicherstadt, die met z’n typische pakhuizen uit begin twintigste eeuw een welverdiend plekje op de UNESCO-Werelderfgoedlijst heeft veroverd. 


Ontdek meer leuke stedentrip Duitsland tips.


Mooie, minder bekende steden in België

Leuven
Het indrukwekkende en zeer gedetailleerde stadhuis is een absolute eyecatcher in het centrum van de gezellige studentenstad Leuven. En met gezellig bedoelen we ook écht gezellig: in deze Belgische parel vind je namelijk ‘de langste toog van de wereld’! Waar Leuven deze titel aan te danken heeft? Aan de Oude Markt! Hier zijn zoveel gezellige horecazaken te vinden, met bijbehorende terrassen, dat het ook als één lange bar gezien kan worden. De perfecte plek om een Belgisch pintje te proeven!

Brugge
Brugge is zo’n stad die je echt moet beleven. En moet bekijken; want wat een plaatje! Je raakt niet uitgefotografeerd! Dit komt vooral door de lange geschiedenis die deze stad kenmerkt. De kleine steegjes, de prachtige kanaaltjes en grachten, hier reien genoemd, leuke hotspots als Brouwerij De Halve Maan, de lekkerste wafels en fijne chocola maken dat je hier een veelzijdige stedentrip beleeft, in historische sferen! Overnachten in Brugge is echt een uitstekend idee, zeker voor een romantische uitje. 


Gent
Net als in Brugge komen lekkerbekken uitstekend aan hun trekken in het prachtige Gent. Ook hier vind je straten en pleinen vol gezellige cafés, laagdrempelige eettentjes en fijne restaurants. Ook voor de nodige kunst en cultuur ben je hier aan het juiste adres. Een absoluut hoogtepuntje op dit gebied is het Lam Gods van de gebroeders van Eyck, te bewonderen in de Sint-Baafskathedraal. Dit indrukwekkende veelluik bestaat uit maar liefst achttien panelen. 

Ontdek meer leuke steden in België 
Doe mee! Maak hier jouw citytrip alert aan
Mail frequentie:

3702
shares