Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrips Turkije

Turkije

Wil je cultuur snuiven tijdens een stedentrip? Dan is het prachtige Turkije met de vele oosterse invloeden een echte aanrader. Naast een legio aan bezienswaardigheden die je in het land kunt vinden door de rijke historie, is het ook mogelijk om te ontspannen in de traditionele badhuizen (hammam) die in de oude Turkse steden te vinden zijn. Op de lokale bazaar kun je op zoek gaan naar de mooiste souvenirs. Over de prijs valt vaak nog te onderhandelen! Turkije heeft de Turkse Lira als officiële munteenheid, maar in plaatsen waar veel buitenlandse toeristen komen kun je vaak ook met euro's betalen. 

Lees meer over Turkije

Stedentrip aanbiedingen voor Istanbul

Stedentrip Istanbul

Istanbul

Bezoek de stad waar het Westen het Oosten ontmoet: Istanbul. Zowel authentiek als modern!

Reis naar Istanbul v.a. € 214,-

Citytrip Turkije feiten

Taal : Turks
Munteenheid : lira
Hoofdstad : Ankara
Tijdsverschil : 1 uur later
Lees meer over Turkije

Stedenreis Turkije

Een van de meest populaire bestemmingen voor een stedenreis naar Turkije is Istanbul. En dat is niet voor niets! Het traditionele Oosten ontmoet hier het hippe Westen, de contrasten in de stad zijn groot. Wanneer je een citytrip naar Istanbul boekt, zijn een bezoek aan het groot oosters ‘Topkapipaleis’ en de wereldberoemde Hagia Sophia zeker de moeite waard. De ligging van Turkije aan de Middellandse Zee zorgt ervoor dat de badplaatsen aan de Egeïsche kust en de Turkse Riviera kunnen rekenen op veel zonuren en hoge temperaturen van mei – oktober. Ook in Istanbul is dit de beste reisperiode, want in de wintermaanden december – maart kan het hier aardig koud zijn! In de zomer moet je wel rekening houden met tropische temperaturen, waardoor voor- en najaar de allerbeste reisperioden zijn. Tips voor het boeken van een voordelige trip: houd zeker de verschillende aanbiedingen en last minutes in de gaten of stel zelf je trip samen en zoek een goedkoop hotel in het oosterse deel van Istanbul.

De smaakvolle keuken is een van de culturele hoogtepunten. In de zeer toeristische steden vind je gerechten die in de loop der tijd zijn verwesterd, maar wanneer je naar een restaurant gaat waar ook de lokale bevolking naartoe gaat, krijg je de inheemse Turkse gerechten voorgeschoteld. ´s Avonds hoef je je nooit te vervelen; heerlijk uit eten in één van de gezellige eethuisjes en genieten van het bruisende uitgaansleven. De meeste clubs blijven tot vroeg in de ochtend open en bars sluiten pas na middernacht.

Gratis Citytrip Alert

3702
shares