Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrips Tsjechie

Tsjechie

Tsjechië is een republiek in Midden-Europa met Praag als hoofdstad. Op veel plekken in het land tref je warmwaterbronnen, waar rondom beroemde kuuroorden zijn ontstaan. In Tsjechie tref je de mooiste nationale parken, gebergtes, grotten en kastelen. Het land geniet een gematigd klimaat. De lager gelegen gebieden zijn over het algemeen vrij droog, aangezien de bergen depressies en neerslag op afstand houden. Het landschap van Tsjechie kent zowel middelhoge gebergtes als laagvlaktes en is dus erg afwisselend, ook al heeft het land niet een erg grote oppervlakte.  

Lees meer over Tsjechie

Stedentrip aanbiedingen voor Praag

Stedentrip Praag

Praag

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en ligt op een goed uur vliegen vanaf Amsterdam. 

Reis naar Praag v.a. € 95,-

Citytrip Tsjechie feiten

Taal : Tsjechisch
Munteenheid : kroon
Hoofdstad : Praag
Tijdsverschil : geen
Lees meer over Tsjechie

Stedenreis Tsjechie

Het land is al jaren een budgetbestemming maar na toetreding tot de Europese Unie is met name het historische centrum van Praag niet echt meer goedkoop te noemen. Deze stad is wel de bekendste citytrip bestemming in Tsjechië te noemen, maar ook Kutná Hora, een oude stad bekend om zijn zilvermijnen, of het middeleeuwse ÄŒeský Krumlov zijn de moeite waard om te bezoeken. Een van de bezienswaardigheden die je tijdens je stedenreis Praag zeker moet bezoeken is de dierentuin in Praag. Ook kun je een bezoek brengen aan een van de bierbrouwerijen in onder andere Pilsen en de Budweiser brouwerij in ÄŒeske BudÄ›jovice. Tip: Ook interessant om te bekijken zijn de pestzuilen, dit zijn monumenten ter nagedachtenis aan de ziekte en deze tref je in een aantal grote steden.   

Er zijn geen typische Tsjechische gerechten te noemen, de maaltijden in het land zijn voornamelijk geïnspireerd door buurlanden als Polen, Oostenrijk en Duitsland. Wat wel kenmerkend is voor de Tsjechische keuken zijn de grote hoeveelheden vlees. Anders dan in Nederland is het in Tsjechie juist beleefd wanneer de ober je lege bord weghaalt ook al is je tafelgenoot nog niet klaar met eten. Het wordt als ongepast gezien om tegen een vuil bord aan te kijken.

Vliegtickets naar Tsjechië zijn over het algemeen voordelig, maar houd ook zeker de last minutes en aanbiedingen in de gaten om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Het hotelaanbod in Tsjechie is erg uiteenlopend, je kunt al een overnachting boeken vanaf zo'n €7,- per persoon per nacht of je kiest uit een van de vele hotels met hoge sterwaarderingen. 

Gratis Citytrip Alert

3702
shares