Spanje

Stedenreis Spanje

In de Spaanse keuken wordt net als in Italië veel olijfolie gebruikt. Typische Spaanse gerechten die je eens zou moeten proeven zijn paella, churros (gefrituurde deegslierten), gazpacho (koude tomatensoep), crema catalana (een soort crème brûlée) maar natuurlijk ook de welbekende tapas. Het is gebruikelijk om bij de maaltijd wijn te drinken en om zowel ’s middags als ’s avonds warm te eten. Spaanse zomers kenmerken zich door zon en droogte. Er valt maar weinig neerslag per jaar, waarvan het meeste nog in de noordelijke bergen. In maart kan de temperatuur op de Canarische eilanden en in het uiterste zuiden al richting de 25 graden gaan. Vanaf mei wordt het in het grootste deel van het land lekker warm en over het algemeen houdt deze warmte tot september aan. In sommige gebieden is dit zelfs tot het einde van oktober. Tip: na het hoogseizoen vind je vaak goede aanbiedingen en goedkope hotels. Hittegolven en temperaturen boven de 40 graden zijn langs alle costa’s en in centraal-Spanje geen uitzondering. Sevilla behoort tot een van de warmste steden ter wereld in de maanden juli en augustus. Het is dan niet ongebruikelijk als de temperaturen boven de 35 graden uitkomen en zelfs uitschieten tot 45 graden. 

Gratis Citytrip Alert

Stuur mij een mailtje als er een citytrip is naar

met een prijs lager dan

naar het e-mailadres

0
shares