Marokko
Lees meer over Marokko

Stedenreis Marokko

Een half miljoen Nederlandse toeristen vertrok vorig jaar voor een vakantie of stedentrip naar Marokko. Het land is onder meer in trek vanwege het fijne klimaat voor zonaanbidders. Aan de kust zijn de zomers droog en warm (25°C) en ’s winters is het daar regenachtiger. Landinwaarts wordt het steeds warmer en droger tot aan het Atlas gebergte. Daar is het koel en in de winter kan soms zelfs geskied worden!

Redenen voor een Marokko stedentrip
Ben je  van plan om op citytrip te gaan? Dan is Marokko een uitstekende keuze:

  • Naast mooi weer, biedt Marokko ook de mystieke Arabische cultuur op maar 3 uur vliegen van Nederland. Je bent daardoor even echt helemaal weg van huis.
  • Vaak zijn er ook erg mooie aanbiedingen, zodat je voordelig in de super hotels kunt overnachten. In de regel zijn Marokko stedentrips niet duurder dan citytrips naar Europese vliegbestemmingen.
  • Tot slot is naast het klimaat, de cultuur en voordelige aanbiedingen ook de verfijnde Marokkaanse keuken een pre!

Populairste steden
Eén van de populairste steden van Marokko is toch wel Marrakech. In deze stad waan je je in de wereld van 1001 nachten. Want Marrakech leeft nog net zoals het honderden jaren geleden al deed. Het oude centrum van Marrakech, is de grootste middeleeuwse binnenstad van Marokko. In deze stad is de kans nog aanwezig dat je verdwaald in de steegjes en pleintjes die kriskras door elkaar lopen. Op de marktplaatsen wordt van alles verkocht, van zilveren theepotten tot leren slippers. Deze stad is bij uitstek geschikt voor een stedentrip, want het is een belevenis om door de stad te lopen. Alleen al een bezichtiging aan het plein ‘Djemaa el Fna’ van Marrakech met alle slangenbezweerders, kramen met vers fruit, tandentrekkers, verhalenvertellers en kraampjes met goedkope spulletjes maken het tot een hele bijzondere ervaring.

Valuta
Verder is het goed om te weten dat in Marokko met de Dirham wordt betaald. Euro’s kun je bij aankomst op de luchthavens in Marokko wisselen. Tip: Het is altijd handig om wat contant geld bij je te hebben, mocht een pinautomaat het niet doen.  

Gratis Citytrip Alert

0
shares