Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrips Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk was ook vorig jaar wederom het populairste vakantieland onder Nederlanders. Een stedentrip of autovakantie naar Frankrijk is over het algemeen zeer voordelig. Een goede tip voor Parijs is om de eerste zondag van de maand het Louvre, het d'Orsay museum of het Rodin museum te bezoeken, de entree tot de permanente collectie is dan namelijk gratis. Bezienswaardigheden die je zeker niet moet overslaan als je een citytrip in Frankrijk maakt zijn onder andere de welbekende Eiffeltoren, de Sacre Coeur en de Notre Dame. De Ardèche staat bekend om haar vulkanische bergland.

Lees meer over Frankrijk

Stedentrip Parijs

Parijs

Parijs: de stad van de liefde. Kunst, cultuur en architectuur, je vindt het er allemaal!

Reis naar Parijs v.a. € 174,-

Stedentrip Nice

Nice

Nice is een zeer gezellige stad met prachtige woningen in barokstijl. 

Reis naar Nice v.a. € 105,-

Citytrip Frankrijk feiten

Taal : Frans
Munteenheid : Euro
Hoofdstad : Parijs
Tijdsverschil : geen

Stedenreis Frankrijk

Wanneer je een rondreis wilt maken, is het een aanrader om San Sebastian, dat net over de grens in Spanje ligt in je route op te nemen. Je treft hier vele stranden, barretjes, visrestaurants en vele winkelstraten. Wanneer je aan Frans eten denkt komen natuurlijk het Franse stokbrood, de kaas en misschien ook wel foie gras (ganzenlever) en rilette (smeuïge pastei die enigszins op paté lijkt) in je op. Deze worden vaak genuttigd onder genot van een goed glas wijn. Fransen zijn een stuk formeler dan Nederlanders, begroet hen dan ook niet alleen met hallo, maar met “bonjour monsieur” of “bonjour madame”. Het zijn echte harde werkers en klagen doen ze maar zelden. Ze zullen het zeer op prijs stellen wanneer je je best doet om Frans te spreken, er heerst bij de Fransen namelijk een grote onwil om andere talen dan de eigen taal te spreken. Typisch Frans zijn ook de hurktoiletten die je vooral veel tegenkomt op openbare plekken en ook op campings. Het klimaat in Frankrijk varieert enorm, van noord naar zuid nemen de temperaturen geleidelijk toe. Het grootste deel heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat er milde winters zijn, de zomers een aangename warme temperatuur hebben en dat er gedurende het hele jaar neerslag valt.

Wil je een stedentrip Frankijk aan zee? Nice ligt in het zonnigste deel aan de Cote D’Azur en dit gebied is dan ook zeer geschikt voor luxe zonvakanties. Houdt de last minutes en aanbiedingen goed in de gaten om zo voordelig mogelijk uit te zijn! En maak een keuze uit het brede aanbod aan hotels. 

Gratis Citytrip Alert

3702
shares