Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrips Duitsland

Duitsland

Wil je een weekendje weg naar Duitsland en dit land met haar vele attracties verkennen? Een stedenreis door dit land kan zeer voordelig zijn en heeft een hoop bezienswaardigheden om te ontdekken. Duitsland heeft maar liefs 38 werelderfgoed locaties die als zodanig door UNESCO zijn benoemd, zoals bijvoorbeeld het Bode-museum in Berlijn. Wanneer je een uitstapje maakt naar dit buurland rond de kersttijd, neem dan zeker een van de vele kerstmarkten op in je rondreis, zoals die in Düsseldorf, Keulen of Oberhausen. Het land is een van de meest dichtstbevolkte landen van Europa. 

Lees meer over Duitsland

Stedentrip Berlijn

Berlijn

Een stedentrip naar Berlijn is goed betaalbaar. Ook is het een hotspot in Europa met veel creativiteit.

Reis naar Berlijn v.a. € 105,-

Stedentrip Munchen

Munchen

München staat bekend als stad van het bier met vele brouwerijen en biedt een groot aantal attracties.

Reis naar Munchen v.a. € 347,-

Citytrip Duitsland feiten

Taal : Duits
Munteenheid : Euro
Hoofdstad : Berlijn
Tijdsverschil : geen

Stedenreis Duitsland

Onontdekte steden Duitsland
Duitsland barst van de mooie historische steden die erom vragen ontdekt te worden. Onbekend maakt vaak onbemind en daardoor boeken veel minder toeristen een stedentrip Dresden dan een reisje naar München of Berlijn.  Ons inziens is dat jammer, want deze hippe Duitse stad barst van de interessante musea, leuke winkels en historische bezienswaardigheden.  

Typisch Duits
Wanneer om associaties met de Duitse keuken wordt gevraagd, komen bij vele mensen de bratwurst omhoog. Maar ook kaiserschmarren horen bij Duitsland en zijn een echte tip, deze zoetige lekkernij van deeg wordt ook in Oostenrijk geserveerd. De zoute krakeling, of pretzel kan ook aan dit rijtje worden toegevoegd. Verder is bier ook een associatie en dit is niet gek ook: het land heeft maar liefst 40% van het totale aantal bierbrouwerijen ter wereld in handen. Gastvrijheid en punctualiteit zijn erg belangrijk voor Duitsers. Het is belangrijk dat je volwassenen aanspreekt met “u” oftewel “Sie”, beleefdheid wordt erg op prijs gesteld. Ze zijn wat stijver en formeler in de omgang met onbekenden dan Nederlanders.


Weer en klimaat
Bijzonder is het feit dat het noordwesten van Duitsland in de zomermaanden koeler is dan de rest van het land, maar dat dit in de wintermaanden precies andersom is. Januari is de koudste maand in het land met temperaturen onder de 0 graden en aldus niet de meest geschikte maand voor een citytrip. Juli is de warmste maand van het jaar met temperaturen van bijna 20 graden. Het klimaat is vergelijkbaar met dat van Nederland. Houdt de aanbiedingen in de gaten om de goedkoopste last minutes, hotels of volledige pakketten te kunnen boeken. 

Gratis Citytrip Alert

3702
shares