Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrip Riga

Vakantie in Riga? De hoofdstad van de aan Oostzee gelegen Baltische staat Letland is de grootste stad van alle Baltische staten met een klein miljoen mensen aan inwoners. Lees onze tips m.b.t. plekjes die je echt gezien moet hebben tijdens je citytrip Riga.

Vergelijk alle citytrip Riga aanbiedingen!

Foto Riga
Citytrip Riga
Met Bebsy Vanaf €119,-
Bekijk >

Zelf je stedenreis naar Riga regelen?

Lees meer over Riga

Riga

Riga heeft een prachtige rijke historische binnenstad die zelfs voor vele citytrip liefhebbers uniek is. Het centrum staat vol gebouwen in art nouveau architectuur en is in de avond sprookjesachtig verlicht. Dit in combinatie met de oude, nostalgische winkels en cafés is de sfeer bijzonder romantisch. Tip: kijk zeker omhoog naar de geweldige gevels als je door de binnenstad loopt!

Vakantie in Riga met kinderen? In het centrum tref je een poppentheater op het plein en overal zijn kleine donutwinkels die niet alleen de kleinsten zullen lokken. Een uitje wat de meeste kids tijdens een bezoek aan Riga zullen waarderen is een wandeling op de pier. Hier zie je de grote zeeschepen voorbij komen die de haven bij Riga willen bezoeken.

Een stedentrip naar Riga hoeft niet veel te kosten, zo zijn er vaak goedkope last minute aanbiedingen te vinden. Tevens is Riga zelf vergeleken met de bekendere en grotere steden een stuk goedkoper.

De stad ligt zowel aan de Golf van Riga, dat onderdeel uitmaakt van de Oostee, als aan de Westelijke Divina. De Westelijke Divina is een rivier van ruim 1000 kilometer lang en is daarmee tevens de langste rivier van de Baltische Saten die uitloopt in de Oostzee. Riga heeft een aantal trekpleisters voor toeristen in verschillende categorieën waaronder het Vrijheidsmonument, de Petrikerk die nog steeds bij de hoogste kerktorens ter wereld hoort, de Dom van Riga en de bizarre radio/- en televisietoren. Stedenreizen naar Riga zijn nog niet heel bekend bij het grote publiek, echter dit creëert wel het voordeel van geen massatoerisme op de hotspots.

Als Art Nouveau liefhebber is het uiterst heerlijk vertoeven in het zogeheten "Stille Centrum" van de stad. Hier heeft Micheal Eisenstein velen Art nouveau huizen in elkaar gezet. Liefhebbers van deze stijl zullen hun ogen uitkijken in dit bijzondere gedeelte van de stad. 

Als je op stedentrip wilt gaan naar Riga dan vlieg je vanaf Amsterdam op Riga international airport. De luchthaven van de hoofdstad ligt maar op 8 kilometer van de stadscentrum vandaan. De vluchtduur vanaf Schiphol, Amsterdam naar Letland bedraagt gemiddeld net iets meer dan 2 uur.

5 Tips voor stedentrips naar Riga

  • Vertrek op zondag t/m woensdag voor een grotere kans op een goedkope stedentrip naar Riga
  • Vergelijk prijzen voor stedenreizen Riga altijd bij minimaal drie van bovenstaande reisorganisaties om gevoel voor wat een goede prijs is te ontwikkelen.
  • Echt voordelig een weekje of weekendje weg Riga boeken? Wees dan flexibel en zoek door tot je de data hebt gevonden waarop je voor die bodemprijs in het vliegtuig stapt.
  • Ga samen op reis: goedkope citytrips naar Riga zijn helaas nooit o.b.v. eenpersoonskamers.
  • Last minute stedentrip Riga? Wacht niet te lang, de beste Riga stedentrip deals boek je minimaal 4 a 5 weken voor vertrek blijkt uit de statistieken!
citytrip Riga

Gratis Citytrip Alert

Overzicht bijkomende kosten van reisorganisaties
Aanbieder
Reserveringskosten
Bebsy
€ 0,00 - € 19,50
Stedentrips.nl
€ 20,00
De Vakantiediscounter
€ 12,50
Prijsvrij
€ 12,50
De Jong Intra
€ 25,00
TUI - Eigen vervoer
€ 27,50

Andere, niet te vermijden, bijkomende kosten zijn 2,50 voor het calamiteitenfonds bij ANVR reisbureaus. In veel gevallen is ook de toeristenbelasting exclusief en betaal je die in je hotel in Riga. De reizen met vlucht en hotel Riga die Goedkoopstestedentrip.nl vergelijkt zijn wel altijd inclusief luchthavenbelasting. Goedkoopstestedentrip.nl verkoopt zelf geen Riga citytrips. Wij verwijzen je graag naar de websites van de bovengenoemde reisorganisaties voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure en individuele reserveringsvoorwaarden.

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 20-01-2023

3702
shares