Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrip Praag

De perfecte goedkope stedentrip naar Praag, conform al jouw wensen, vind je door het beste pakketreis aanbod met losse tickets en hotels Praag te vergelijken. In no-time zie je op deze pagina wat de mooiste keuze is voor jouw gewenste stedenreis Praag. Waarom kiest men en masse om naar de hoofdstad van Tsjechië af te reizen? Praag is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Europa. Je vindt hier veel bezienswaardigheden en historische gebouwen. Maar Praag is ook een levendige en bruisende stad waar je je tijdens een citytrip zeker niet zult vervelen! Lees hier alles over Praag.

Vergelijk alle citytrip Praag aanbiedingen!

Zelf je stedenreis naar Praag regelen?

Foto Praag
Citytrip Praag
Met Prijsvrij Vanaf €269,-
Bekijk >
Lees meer over Praag

Vakantie in Praag

Praag stedentrip aanbiedingen

Je kunt op meerdere manieren in deze stad komen. Met het vliegtuig, de bus of de trein zijn goede opties, maar ook een autovakantie is mogelijk. Ga na wat je zelf prettig vindt: de bus is vaak een georganiseerde reis waarbij er een gids meegaat. De trein is ontspannen, maar duurt wel redelijk lang. Heb je weinig tijd en ga je puur voor een weekendje? Dan is het vliegtuig de beste optie. Bovendien gaan er ook veel lowcost vluchten naar Václav Havel, de luchthaven van Praag, dus vliegreizen zijn in de regel niet duur.

Goedkope citytrip Praag, aantrekkelijk geprijsd

Je vindt online vele stedenreizen naar deze bijzondere stad. Een trip hoeft niet duur te zijn: hotels zijn over het algemeen goedkoop (m.u.v. de luxe hotels) en de last minute aanbiedingen zijn vaak aantrekkelijk geprijsd. De kosten in Praag vallen ook mee, Tsjechië is nog altijd een goedkoop vakantieland, waardoor eten en een biertje niet duur hoeven te zijn.

Een stedentrip Praag: trein of vliegtuig?
Een citytrip Praag met een prijs op basis van een reis per vliegtuig is doorgaans het meest gezochte type trip naar de Tsjechische hoofdstad. Logisch ook, je vindt vrij gemakkelijk losse vliegtickets onder de €100, of zelfs vlucht + hotel Praag aanbod onder datzelfde belachelijk lage tarief.

Wat men vaak niet verwacht is dat reizen per trein veelal duurder is op korte afstanden zoals naar Praag, dan reizen per vliegtuig. De treinticket prijzen zijn daarentegen wel constanter waardoor het altijd loont om de vervoersmiddelen te vergelijken. 

Last Minute Stedentrip Praag
Opzoek naar de goedkoopste Praag last minute aanbieding? Onder de pakketreizen vind je via de aanbieders zoals TUI (voorheen Arke) , Bebsy , Kras en meer in een ogenblik de aantrekkelijke Praag aanbiedingen met vertrek binnen korte duur. Wil je liever de reis naar Praag zelf volledig in elkaar flansen? Via VliegenNaar tref je een geweldig overzicht van de last-minuten vluchten naar Praag, en met Trivago tref je in een handomdraai de goedkoopste losse overnachtingen voor Praag.

What to do op jouw 3 daagse stedentrip Praag, of toch maar een 4 daagse?

Praag heeft fantastisch veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, historie, cultuur en een bruisend modern stadsgevoel. Zoveel zelfs, dat het nogal lastig zou kunnen zijn om te bepalen wat de planning moet worden. Praag is namelijk een groot openluchtmuseum, waar je tijdens je stedentrip makkelijk een tijd kunt ronddwalen.


De beste Praag stedentrip tips:
- De reden waarom je natuurlijk jouw reis boekt: Stare Mesto oftewel de oude stad van Praag, Hier tref je een concentratie aan van een groot gedeelte van de prachtige historische bouwwerken waaronder het oude stadhuis, de Gotische Poedertoren waarvan de bouw in 1475 begon, de Karelsbrug ,maar ook musea zoals het Joods museum.

- Karelsbrug,de bekendste brug mag je natuurlijk niet overslaan. De brug zelf is al prachtig, maar de vele straatmuzikanten maken de brug zo niet nog mooier. Het is natuurlijk absoluut één van de meest kenmerkende bouwwerken van Praag. De brug draagt haar naam sinds 1870 naar de keizer  van het Heilige Romaanse Rijk Charles IV (Karel de 4e) die opdracht gaf de brug te bouwen. De constructie begon op 9 juli 1357 en werd pas 45 jaar later afgerond in 1402. Een grappig weetje over de Karelsbrug is dat de Keizer zelf de eerste steen zou hebben gelegd, op één over half zes in de ochtend. Karel, was net zoals velen in die tijd, bijgelovig en dacht door het creëren van een palindroom bij de start van de bouw, het bouwwerk meer kracht zou verkrijgen.

- Niet te missen tijdens je weekend Praag; de burcht van Praag. Het gebouw zie je vanaf veel plekken in de stad al liggen en lonkend naar je kijken afwachtend op een bezoekje. Rond het middaguur vindt hier de wisseling van de wacht plaats, een leuke tijd om aanwezig te zijn. Tevens bevindt onder andere het Lobkowicz paleis zich in de Praagse burcht.,

- Het Wenceslausplein is het centrum punt van Praag, wat sinds de Europese revolutionaire jaar van 1848 deze naam draagt. Hier vond op 17 November 1989 tevens de Fluwelen Revolutie plaats, hierbij werd het Communistische regime verworpen zonder dat militairen er aan te pas kwamen.

- Het Joodse kerkhof is ook zeker een bezoekje waard, waar je allerlei briefjes en steentjes aan zult treffen op de graven. Dit is een oude Joodse gewoonte om contact te maken met de geesten van de overledenen. Praag heeft van oudsher een vrij omvangrijke joodse gemeenschap gekend met bekende figuren zoals Franz Kafka, ( ook het Kafka-museum staat hoog aangeschreven) en Gustav Mahler die er tenminste gewoond hebben.

- De Nieuwe stad van Praag mag vanzelfsprekend ook niet ontbreken. Hier tref je onder andere het Nationaal Museum, het moderne architectonische hoogtepuntje "het dansende huis", het Karelsplein en het Wenceslausplein aan. Maar er ligt nog veel meer in het verschiet!

5 Tips voor stedentrips naar Praag

  • Vertrek op zondag t/m woensdag voor een grotere kans op een goedkope stedentrip naar Praag
  • Vergelijk prijzen voor stedenreizen Praag altijd bij minimaal drie van bovenstaande reisorganisaties om gevoel voor wat een goede prijs is te ontwikkelen.
  • Echt voordelig een weekje of weekendje weg Praag boeken? Wees dan flexibel en zoek door tot je de data hebt gevonden waarop je voor die bodemprijs in het vliegtuig stapt.
  • Ga samen op reis: goedkope citytrips naar Praag zijn helaas nooit o.b.v. eenpersoonskamers.
  • Last minute stedentrip Praag? Wacht niet te lang, de beste Praag stedentrip deals boek je minimaal 4 a 5 weken voor vertrek blijkt uit de statistieken!
citytrip Praag

Gratis Citytrip Alert

Overzicht bijkomende kosten van reisorganisaties
Aanbieder
Reserveringskosten
Prijsvrij
€ 12,50
Bebsy
€ 0,00 - € 19,50
De Vakantiediscounter
€ 12,50
TUI.nl
€ 0,00
Stedentrips.nl
€ 20,00
Hotel Specials
€ 0,00 - € 15,00
WaarschijntdeZonWel
€ 0,00

Andere, niet te vermijden, bijkomende kosten zijn 2,50 voor het calamiteitenfonds bij ANVR reisbureaus. In veel gevallen is ook de toeristenbelasting exclusief en betaal je die in je hotel in Praag. De reizen met vlucht en hotel Praag die Goedkoopstestedentrip.nl vergelijkt zijn wel altijd inclusief luchthavenbelasting. Goedkoopstestedentrip.nl verkoopt zelf geen Praag citytrips. Wij verwijzen je graag naar de websites van de bovengenoemde reisorganisaties voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure en individuele reserveringsvoorwaarden.

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 13-06-2024

3702
shares