Goedkoopstestedentrip.nl

Goedkope stedentrip Glasgow

Doet Schotland je meteen denken aan doedelzakken en stoere mannen in kilts? Op stedentrip in Glasgow is de kans niet groot dat je veel van dit soort Schotse folklore ziet maar de tweede stad van Schotland heeft wel heel veel ander moois om van te genieten!

Vergelijk alle citytrip Glasgow aanbiedingen!

Zelf je stedenreis naar Glasgow regelen?

Foto Glasgow
Citytrip Glasgow
Met De Vakantiediscounter Vanaf €218,-
Bekijk >
Lees meer over Glasgow

Glasgow vakantie tips

Glasgow staat bekend als het centrum op het gebied van creativiteit en als geboorteplaats van de beroemde architect en designer Mackintosh. Tijdens je citytrip naar Glasgow kan je dan ook niet om zijn werk heen. Hij ontwierp heel veel gebouwen in het centrum van de stad die stuk voor stuk belangrijke bezienswaardigheden zijn: van de prachtige Glasgow School of Art tot Willow Tearooms waarvoor hij het interieur ontwierp. Tip: er worden rondleidingen gegeven door de stad langs de belangrijkste werken van Macintosh die zeer de moeite waard zijn!

Behalve Macintosh is er echter op het gebied en van kunst en cultuur nog veel meer te zien in Glasgow. En van de 20 top musea in Glasgow is het merendeel ook nog eens helemaal gratis te bezoeken.

Naast cultuur kan je tijdens je stedenreis naar Glasgow ook genieten van een aantrekkelijk aanbod aan winkels en bovenal een bruisend uitgaansleven. Gezellig stappen in Glasgow kan zowel in het centrum als in de directe omgeving van de universiteit.  Kies voor de meest authentieke sfeer net als de Schoten voor een pint in de pub. 

Wil je weten wat de beste reistijd is voor een weekendje Glasgow? Van april tot juli is valt er relatief weinig regen (nog steeds wel wat) en net als bij ons is je grootste kans op lekker weer in Glasgow in de zomer in juni en juli. Nu is dat ook de tijd van het Glasgow International Jazz Festival (laatste week juni / eerste week van juli), wat een extra reden is voor een stedentrip! Slecht weer tip voor Glasgow citytrips:  het mooie Kelvingrove museum.

N.b. heb je iets langer de tijd? Dan kan je ook de bezienswaardigheden in de omgeving van Glasgow verkennen. Op een uurtje rijden van Glasgow ligt het beroemde meer Loch Lomond en het nationale park Trossachs.

Tip: vakantie Glasgow & Edinburgh
Een stedentrip naar Glasgow laat zich prima combineren met een trip naar Edinburgh. Per trein is het slechts een uurtje reizen. Voor een stedentrip Edinburgh zijn er overigens ook veel meer en veel goedkopere aanbiedingen dan voor een weekendje Glasgow. Je kunt ook overwegen daar naar toe te vliegen en dan een dag met de trein naar Glasgow te reizen!

5 Tips voor stedentrips naar Glasgow

  • Vertrek op zondag t/m woensdag voor een grotere kans op een goedkope stedentrip naar Glasgow
  • Vergelijk prijzen voor stedenreizen Glasgow altijd bij minimaal drie van bovenstaande reisorganisaties om gevoel voor wat een goede prijs is te ontwikkelen.
  • Echt voordelig een weekje of weekendje weg Glasgow boeken? Wees dan flexibel en zoek door tot je de data hebt gevonden waarop je voor die bodemprijs in het vliegtuig stapt.
  • Ga samen op reis: goedkope citytrips naar Glasgow zijn helaas nooit o.b.v. eenpersoonskamers.
  • Last minute stedentrip Glasgow? Wacht niet te lang, de beste Glasgow stedentrip deals boek je minimaal 4 a 5 weken voor vertrek blijkt uit de statistieken!
citytrip Glasgow

Gratis Citytrip Alert

Overzicht bijkomende kosten van reisorganisaties
Aanbieder
Reserveringskosten
De Vakantiediscounter
€ 12,50
Prijsvrij
€ 12,50

Andere, niet te vermijden, bijkomende kosten zijn 2,50 voor het calamiteitenfonds bij ANVR reisbureaus. In veel gevallen is ook de toeristenbelasting exclusief en betaal je die in je hotel in Glasgow. De reizen met vlucht en hotel Glasgow die Goedkoopstestedentrip.nl vergelijkt zijn wel altijd inclusief luchthavenbelasting. Goedkoopstestedentrip.nl verkoopt zelf geen Glasgow citytrips. Wij verwijzen je graag naar de websites van de bovengenoemde reisorganisaties voor gedetailleerde informatie over de betalingsprocedure en individuele reserveringsvoorwaarden.

Deze toeslagen zijn het laatste gecheckt op 13-06-2024

3702
shares