Goedkoopstestedentrip.nl

Nederlandse modekenners onthullen hun favoriete winkelsteden

Onderzoek onder stijlexperts naar de beste bestemmingen voor een shoppingtrip

Gepubliceerd op 5 september 2017
Nederlandse modekenners onthullen hun favoriete winkelsteden

Citytrip vergelijker Goedkoopstestedentrip.nl publiceert vandaag de resultaten van een onderzoek naar de beste shopbestemmingen. Londen blijkt het beste winkelaanbod van Europa te hebben, maar ook Antwerpen doet haar naam als modestad eer aan en behaalt een verrassende tweede plaats, ruim voor Milaan, Rome en Parijs.

 

Winkelen behoort tot de favoriete activiteiten van Nederlanders tijdens een stedentrip. Maar naar welke Europese stad ga je het beste als je écht goed wilt shoppen? Citytrip vergelijker www.goedkoopstestedentrip.nl startte een onderzoek onder honderd professionals uit de mode industrie, personal shoppers en stylisten, en vroeg ze naar hun favoriete Europese winkelstad.

Londen is de onbetwiste modehoofdstad van Europa

Maar liefst 36% van de bevraagde experts kiest voor Londen. “De stad is geliefd vanwege de vele verrassende winkels, nergens tref je verder zo’n diversiteit aan winkelaanbod”, vertelt Timothy Koppers, sitemanager van Goedkoopstestedentrip.nl. “In een wijk als Mayfair tref je een uniek aanbod aan exclusieve designerwinkels en warenhuizen, maar ga zeker ook naar de wijk Notting Hill waar je makkelijk een dag lang kunt struinen tussen de vele vintage boetieks en winkels van jonge Britse ontwerpers. Hier kan je nog voor kleine prijsjes bijzondere items kopen”.

grafieken

Antwerpen doet haar naam van modestad eer aan

Volgens 15% van de Nederlandse shoppingprofessionals gaan we voor de ultieme shoppingtrip slechts iets zuidelijk over de grens: de stad Antwerpen doet haar naam als modestad namelijk ook in het echt alle eer aan en eindigt op de tweede plaats. “Dat Antwerpen in het onderzoek op de tweede plaats eindigt verbaast mij niets” aldus Bart Maussen, directeur / eigenaar van de Amsterdam Fashion Week. “Antwerpen is nu eenmaal een modestad die bekende Belgische ontwerpers heeft voortgebracht. Sowieso zie je dat Antwerpen mooie modewinkels heeft en dat de beleving van shopping daar meer om het lijf heeft. De stad heeft allure en is dichtbij maar toch in het buitenland. Dat zal voor het bereiken van de tweede plaats ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld.”

Plattegronden met de favoriete shops van stijlexperts

Goedkoopstestedentrip.nl ontwikkelde gratis downloadbare plattegronden met daarop de leukste winkels en hotspots volgens de ondervraagde modekenners. Download nu de gratis exclusieve city guide voor Londen, Antwerpen en Milaan.

3702
shares